Pengertian dan maksud dari tapak kasut - KBBI AKATEL 22 Oktober 2021

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 tapak kasut sol sepatu
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  tapak kasut:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari kata tapak kasut
| Aplikasi Text to MD5 untuk kata tapak kasut
| Aplikasi Password Rating Hash dalam kata tapak kasut
tapak_kasut
RT @Inixxxlax: orang batu pahat & sekitar, kalau terjumpa adik ni, minta tolong contact nombor kat bawah ni kalau boleh, mintak panjang-pa…

HakeemBahari
“kau pernah makan kasut tapak 10 tak?” https://t.co/ztoYCY45cJ

dottlily
@furrrrytale Bb tapak kasut dia tu nipis takk

skogamaor13
Nak awek lawa tapi mentaliti tapak kasut kakakakakakaka

JonginWife91
Dia dh tinggi pakai kasut tapak tebal lagi nampak tinggi https://t.co/1YgS1rEP5s

crstfln
RT @pemudabangsat: Tapak kasut kita tak sama. Tapak kau mungkin baru. Tp tapak aku da haus. Bila berlubang tampal plaster. Kita beza.

Fhlevyy
RT @pemudabangsat: Tapak kasut kita tak sama. Tapak kau mungkin baru. Tp tapak aku da haus. Bila berlubang tampal plaster. Kita beza.

pemudabangsat
Tapak kasut kita tak sama. Tapak kau mungkin baru. Tp tapak aku da haus. Bila berlubang tampal plaster. Kita beza.

nazinajmi
@MAHA_namanya_2 Hahahhaha situ kalau berdiri mmg kena stabil, kena pakai kasut tapak keras. Aku pun selalu tak stab… https://t.co/0s4X3E0bPN

gnunis1892
RT @chicarosa: Kalau u nak tengok video kat your phone in public, Tolong lah pakai headset. Apatah lagi Kalau kat dalam hospital. Tolong la…

chicarosa
Kalau u nak tengok video kat your phone in public, Tolong lah pakai headset. Apatah lagi Kalau kat dalam hospital.… https://t.co/V55ygP1waP

MuhammadfaridzM
Nk ganti kasut tak boleh. Tukar tapak kasut je lh.😅 sesiapa nk tukar tyre mai sini. Harga murah tyre bru. 3221. 185… https://t.co/RI3gsNOk1v

ErcyyJ
Bkin spoil mood btl ohh.. Kalau tiada, tanya bagus² laa. Mau juga teriak mcm tu. X perlu mw teriak pn laa.. kau mas… https://t.co/Vzgt3REIrS

AdeeologyTweets
Larian singkat pagi Jumaat. Berjalan untuk menipiskan tapak kasut kerana lutut tidak bekerjasama. #adeeberlari di… https://t.co/x8KGA6iXus

entansyafeynaa
Terpijak snail shell tadi. Siap bunyi la crackkkkkk. Omgggg nervous nak tengok tapak kasut



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2021