Pengertian dari mengekek - KBBI AKATEL 13 November 2018

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 mengekek me.nge.kek
[v] tertawa terkekek-kekek
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  mengekek:
 
ajewan__
Sumpah lah aku mengekek tgok muka adik aku terkejut mama sendiri jaga exam πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

anshslmt
ada budak tu tadi sakan main mengekek dgn kakak dia. pastu kakak nya gurau buat bunyi serigala. terus kejung ckp ta… https://t.co/9AGfInQmWW

izmaqahiera
Punyalah serius tengok Sarjan Hassan tu bergaduh, Izma Adik boleh mengekek gelak pulak. Bila tanya apsal gelak. Dia… https://t.co/sgkDfex73b

erynrosdee_
@nailahh__ HAHAHAHAH sekejap sangat dengar mu mengekek sbb tak sabar nak mandiπŸ˜‚

dodigest
sebab doyoung selalu beli hadiah utk members dia sbb mungkin dia rasa happy sangat, I mean tgk la cemana dia serono… https://t.co/gDy0MdVHHU

AizatOm
@neenafazlyyana_ Ni yg mengekek kat belakang tadi

cikwewe
Terhibur betul aku tengok Upin Ipin ni. Mengekek gelak kluar air mataπŸ˜‚ tayar motor Tok Dalang tercabut tu takleh bl… https://t.co/PJtebZqHgn

shashajohari
Weh bodo laaaaa. Aku mengekek gelak dlm train..HAHAHAHAA https://t.co/LGVPkeZRXv

DirikuHaziq
Hahahahaha hahahahhahahahhahahaha akta Am pon aku mengekek masuk dalam kepala otak psl 1PP psl JKR plak hahaha. 😭😭 nak nangis

farhshahar
RT @NrlFrhin: Mesti lepastu anak dia gelak mengekek ngekek. Mak dia pulak senyum je tengok anak dia happy gelak gelak. https://t.co/BMcoV6l…

NrlFrhin
Mesti lepastu anak dia gelak mengekek ngekek. Mak dia pulak senyum je tengok anak dia happy gelak gelak. https://t.co/BMcoV6l3KK

namiadamha93
@agussalimadam Bnyk kali aku duk ulang. Bnyk kali gak ak mengekek

NetSyahrizan
@amirxsan @Hazzzwanii Kahkah babi la. Mengekek aku ketawa sorg2 kat opis

adnanurhidayah
Mengekek aku πŸ˜‚ https://t.co/RgaeMWEPfG

nathasyahasnan
Member subuh2 dah buat lawak πŸ˜‚πŸ˜‚ alarm bunyi dia pon confident tekan powerbank nak tutup alarm. Aku kat tepi dah mengekek gelak πŸ˜‚πŸ˜‚



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya.
0 . . . . xxx . . . . . .
Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2018