Pengertian dari melenting - KBBI AKATEL 14 November 2018

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 melenting me.len.ting
[v] mendencing
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  melenting:
 
AkuSyaha
Knp aku plak yg nk stress ek? Ikut turn kan, so mmg patut kitorg yg dpt. Dia tu yg crossline so kena la terima. Han… https://t.co/DefRs6XYjB

_____rayyan
@ashryaff Aku pun perati je. Bile ditegur, melenting pulak

AnNaMero3
bila manusia terlalu angkuh dgn diri..jgn kan nak di tegur di tanya pn melenting...

kemashai
Bila jadi gini ckp org tk matang lah, saiko lah. Aku tk kongkong kau. Tp bila aku buat tk boleh. Aku hormat kau tp… https://t.co/pLb7UWo48a

Milaaaaaaaa_
RT @anisbaharin_: Bro tak minta banyak Cuma nak ingatkan Kalau jaga anak dara orang tu cuba Jangan nak sentuh dia melebih lebih memang dia…

fatiyaazmi_
RT @anisbaharin_: Bro tak minta banyak Cuma nak ingatkan Kalau jaga anak dara orang tu cuba Jangan nak sentuh dia melebih lebih memang dia…

aleeyasofia__
RT @AlifOmar93: Apabila menerima teguran tu, janganlah terus melenting. Tenang dan bersyukurlah sebab masih ada yang mahu menegur kesilapa…

haniza_azman
RT @AlifOmar93: Apabila menerima teguran tu, janganlah terus melenting. Tenang dan bersyukurlah sebab masih ada yang mahu menegur kesilapa…

_mirxhzmm
RT @AlifOmar93: Apabila menerima teguran tu, janganlah terus melenting. Tenang dan bersyukurlah sebab masih ada yang mahu menegur kesilapa…

Idayuuuuu
Kalau aku luah kang, aku cakap lebih sikit, aku melenting sikit, aku tegur sikit cakap aku tak faham kau... https://t.co/f3aENUquvm

fariezqiemy
RT @OmarMuhdd: perangai student ambik kos islamic nih memang bapak bongkak sombong gampang ke macam mana?tegur sikit nak melenting pastu je…

OmarMuhdd
perangai student ambik kos islamic nih memang bapak bongkak sombong gampang ke macam mana?tegur sikit nak melenting… https://t.co/3iq1joAjqz

grubbyqin
Susah ea kalau dah die hard fan ni? Hahahahahhaha cakap buruk sikit nak melenting keluar segala opinion 😂

4ffiq
Mintak duit minyak masak tak sampi rm2 pon melenting 🙊🐒 hihiks

AtirahAyuni
Apabila menerima teguran, usah terus melenting, bersyukurlah, masih ada yang mahu menegur kesilapan kita



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya.
0 . . . . xxx . . . . . .
Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2018