Pengertian dan maksud dari lelawa - KBBI AKATEL 22 September 2020

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 lelawa le.la.wa
? kelelawar
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  lelawa:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari kata lelawa
| Aplikasi Text to MD5 untuk kata lelawa
| Aplikasi Password Rating Hash dalam kata lelawa
nrfaezahtjo
Kalau tgk ig suka tgk pakistan bride sbb lelawa baju dgn orgnya 😍

IzatyAryani2
@lyanaasya Sama laaa. Penat pakai lelawa! Last2 nak melawa pun malas hahahah

NAisyaHumairah
@faghahdieanna hahahahhahahah memang laa libra lelawa πŸ€ͺ i 9/10 😝

nelynaili88
takut plak tgk baju kahwin zacharins tu 2-3k. Hmmm entahlah nak mana aku nk cri duit 😞😞 tp nak pakai baju lelawa

luvminiyoun
wtf aku tak boleh betulla tengok album lelawa ni rasa nak beli walaupun tak stan huwaaaa😭😭 https://t.co/etKxJgsix5

afiqbarko
mana nak cari corduroy pants lelawa πŸ€”

kayangkayangg
Kita nak bawak dia candle light dinner tgok view lelawa makan steak tapi alahai birthday boy req nk makan ikan pula… https://t.co/Ux4gnh1zf5

frhsn91
Kena cari baju kenduri ni. Baju lelawa lama tak beli dah.

ajimasyraf
@ssyazanarohizad Siut betul. Bende mudah kott. Hahahahahaha aku nak gak buat lelawa weh πŸ˜‚πŸ˜‚

miminadam
@zerararaaaa Hhahahahah dan lelawa semuanya 🀭

_fatinnk
Eh geram betul tengok colour rambut lelawa ni 😍😍😍

kertasbasah1
Kenapa student sekolah menengah lelawa haha

NikFa_
@MalMeri_ Yelaaaa gambar i cecantik lelawa banyak lagi, yang tu jugak dia post eeeee

faghahdieanna
@NAisyaHumairah Hahahaha weyh birthday kita tak jauh hari sangat! Libra memang lelawa ehh?? #angkatbakul πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

ermaaddilla
@semerahmanggis Weh bukan taknak cari yang kecik. Masalahnya yang kecik takde yang lelawa 🀣



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2020