Pengertian dan maksud dari kasut getah - KBBI AKATEL 19 September 2020

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 kasut getah sepatu karet
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  kasut getah:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari kata kasut getah
| Aplikasi Text to MD5 untuk kata kasut getah
| Aplikasi Password Rating Hash dalam kata kasut getah
SudinBudiman
@qilanbla Macam kasut getah orang gi kebun wehhh.

pelarianeraka
@adilakaman Tapi kasut getah diy tu takde saiz kecik kan? Dorang kata banyak saiz lelaki. Huhuhu. i tak pegi tgk pun kasut getah tu.

adilakaman
@pelarianeraka Kalau memang pro, biasa lah cerewet. Ni ikutkan I beli high cut ni pun, kena bebel dah dulu. Sepatut… https://t.co/HctbBu2gA9

nmnyusuf
@pizzaqqi @MNorFadzly_ Pi beli kasut getah baru lapan ringgit

FiqRasli
@AzdAzm Beli kasut getah dah,bukan star pon

kisahdunia_com
Ingat ye mommy, tak perlu nak pakaikan anak kasut kalau belum masanya.🥺. Nanti dah besar sikit nak pakaikan boot ge… https://t.co/6q4M4WTGtE

Fifiwalzariaaa
Stress aku dgn kasut getah ni 🥴🥴🥴

norhuda63
@hanissyuhada98 request makde utk jahit getah extender kat kasut #cinderella baru nya 😂.. sbb kasut ni longgar skit… https://t.co/jrjnkelQQH

azhari_azizi
Bila pakai kasut getah pergi sekolah, saya boleh bangga kata kasut ini kurang daripada RM10. Korang pakai kasut bra… https://t.co/5q5weeWL1h

aqilahnh_
@najwaaanabilaaa @aishahhanum1 Kasut getah pakai kejap boleh laa, pakai seharian hilang laa kuku kau

ninahamnan
Knk kasut getah ya ssh alu nak carik size kaki aku😭😭semua size besar gajah😤

shahrulshaieda
@sarahndiah Kasut sekolah je dear. Hahahahhahahah bodo bukan pvc, pvc tu mcm kasut kat taayah dulu jenama asadi kasut getah

hazirah_hisham
Ini semua salah kakak yang beli kasut getah tu comel sangat 😤 pergi kedai makcik tu banyak kali asyik takde size en… https://t.co/PFoGS1f3Nt

_zarifzharfan
Elok nak beli kasut baru botoi ayaq pulak getah putuih hm fuck !



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2020