Pengertian dan maksud dari guna air - KBBI AKATEL 03 Juni 2020

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 guna air pemerolehan air untuk keperluan tertentu
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  guna air:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari nama kamu guna air
| Aplikasi Text to MD5 untuk nilai namamu guna air
| Aplikasi Password Rating Hash dalam bentuk nama Andaguna air
srshophouse
Hi guys. To those yang taktahu apa tu Face Petal. It's a microfiber makeup remover yang guna air je to help you guy… https://t.co/BJwCNauSVZ

natashashira
Yg lg sorg tu apa2 semua nk free. Kau igt aku cod bwk basikal? Kereta guna air? 😒

muhdfirzuan
@roszalifah hahaha mmg leceh nk guna totoi tu awak. nk kena pump air bagai la. dah la space dlm tu ngam2 je jenuh… https://t.co/OABtnEzXg1

_nurdiyanaa
@nuraliamira_ Kadang kalu aku bace bil. Ye saje suruh ulang air mende sebab nok dengor ngujung ngujung 😌😌😌 aku pint… https://t.co/Cc8wwwjNAR

zaimie_ing
3. Material yg guna nak store air! Cuckoo dgn teknologi canggih korea & malaysia hasilkan ‘antibacteria stainless… https://t.co/l4ES1UCcHb

wanieywasabi
RT @faiznucklez: Budak rempit edit gambar guna lightroom macam **** . Daun warna hijau dia tukar warna merah . Dulu mak kau tanam pokok let…

balqiszmrh
@auninsyrah @ftinqaisyahh @ctdeeja_ tu cmon la bontot kumon tu bila lepas berus gigi kita bersihkan mulut guna air tu

iffasyzwn
RT @graxier: Aku try tips dr mmber yg bkk kedai siam dia cakap air tu guna air basuhan beras. memang rasa sgt lain compare to guna air bias…

zandra_dellayla
RT @yayamhdzaki: napeee i nangis guna air mata u ke sis 😭

KarenZhie
RT @IPandanara: @KarenZhie @infomalang Biji buah ketapang/maja/bintaro Belah jadi 2 ambil bijinya mirip kacang Tumbuk dan campur air secuk…

AminSait
@Hannah_Ty75 @DenciShahrizal Alternatif - Saya guna EM4 utk Pertanian, guna 1 penutup botol campur ke dlm 10 liter… https://t.co/6PcXB5cwuh

masmona__
senang gila bayar bill api air guna app ni, lagi senang bayar sebab ni bukan duit aku hakhak

ahmdftrinuaer
RT @hazqyzd: kalau tengah hutan tu,kalau tade air ,boleh guna tisu,kalau tade tisu boleh guna batu -istinjak

ezact
@themildaa Dulu kalau aku nak mandi shower ni aku tunggu takda orang. Sebab bila ramai yg guna air jadi slow. Tu yang tak best. Haha.

_YourBuddies
@NajwanHalimi Apabila @chedetofficial @SyedSaddiq @MukhrizMahathir buat parti PPBM mcm parti hak milik sndiri pdhal… https://t.co/TXMXKEORAW



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2020
http://toutpornxxx.org http://adultpornmovie.ws