Pengertian dari cabutan - KBBI AKATEL 19 Desember 2018

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 cabutan ca.but.an
[n] (1) sesuatu (benda) yg sudah dicabut; (2) hasil mencabut
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  cabutan:
 
ajidaazis
Alhamdulillah Repeat customer beli 2 set kombo kalis usia Nak join cabutan bertuah emas🥰

BSCTeam_Lagenda
Contest akak tamatkan sekarang... Tapi cabutan undi jap lagi ye... Iman Humairah tengah tido... 😅😅😅😅😅😅😅

NatashaIwana
@ImJazmineee Natasha in jawi pls 😫 20 tahun hidup tak pernah dapat cabutan bertuah or mana mana giveaway, i have no luck at all 😭😂

NikNazeran
RT @fizoomar: Rezeki adik ni dpt basikal cabutan bertuah di FMK Bangi Fizomawar Kitchen . . Banyak lagi hadiah cabutan bertuah seperti ove…

NikNazeran
RT @fizoomar: Dapat vacuum cleaner tu! . Tahniah Zalikha yg menang cabutan bertuah di FMK Bangi.byk lagi hadiah menanti pemenang bertuah se…

NikNazeran
RT @fizoomar: Tahniah Nurul Fatihah dari Kota Bharu kerana memenangi cabutan bertuah basikal kanak kanak sempena cuti sekolah. Haa untuk…

AbdZaim77
RT @AgrobankMY: Sekitar Cabutan Bertuah Fasa 1 bagi kategori Rural yang melibatkan penyertaan bermula 1 Jun 2018 sehingga 31 Oktober 2018 d…

Afiq_Adammm
Aku selalu buat mende ni time cabutan bertuah. Tapi takpernah dapat. Mungkin kalo ukur timbang berat, aku punya ri… https://t.co/ZYEDQ8otYV

PTJohor
Jika tiada sebarang tuntutan dibuat dalam tempoh ditetapkan, hadiah akan dibawa untuk cabutan bertuah yang lain.… https://t.co/G4V32PfSKg

PTJohor
Tahniah ! Cabutan Bertuah Pembayar Cukai Tanah Sepanjang 2018 Minggu Ketiga Disember Pemenang diminta menghu… https://t.co/LmKU1QJ7pX

PTJohor
Jika tiada sebarang tuntutan dibuat dalam tempoh ditetapkan, hadiah akan dibawa untuk cabutan bertuah yang lain.… https://t.co/YrHL2q8APo

PTJohor
Tahniah ! Cabutan Bertuah Pembayar Cukai Tanah Sepanjang 2018 Minggu Ketiga Disember Pemenang diminta menghubun… https://t.co/YhuZgDfj08

mhafizzaidi
Abang Aziz menang cabutan bertuah. https://t.co/pcoPlSdXsS

MissAtiff
Update maklumat dapat masuk cabutan bertuah menang pocophone babe siyess aaarr

MissAtiff
Woww update maklumat dapa cabutan bertuah. Hebatt laaa



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya.
0 . . . . xxx . . . . . .
Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2018