Pengertian dan maksud dari bersepah-sepah - KBBI AKATEL 10 Juli 2020

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 bersepah-sepah ber.se.pah-se.pah
[v] bersepah
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  bersepah-sepah:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari nama kamu bersepah-sepah
| Aplikasi Text to MD5 untuk nilai namamu bersepah-sepah
| Aplikasi Password Rating Hash dalam bentuk nama Andabersepah-sepah
ansyamrzki
bersepah-sepah*

yoon_kie
RT @qsssnz: tadikan aku pergi trio yang kat ioi tu, cari cari baju pastu bersepah lipatlah balik yela dah bagi sepah, kemas la balik patu t…

qsssnz
tadikan aku pergi trio yang kat ioi tu, cari cari baju pastu bersepah lipatlah balik yela dah bagi sepah, kemas la… https://t.co/3RWq1QwaiO

cenderung_TWEET
. penutup hidung dan mulut ( facemask ) bakal mengganti kan puntung rokok di 🇲🇾 Malaysia . bersepah sepah merata d… https://t.co/LqabZZWudF

changbinq
bersepah sepah. ada font, ada renderan, ada leotnya jopi, ada license fonts. https://t.co/gALH6BDL9X

waniejauhari
Takpa takpa. Kalau panggil balik masuk kerja mmg aku kahak je. Dah tahu tempat tu org keluar masuk. MIA bersepah se… https://t.co/SBQwkNVECF

Anakzamri2
Buat malu siakk anak anak semua perempuan dah besar ,tapi makan kat kedai orang bersepah-sepah. Family yang ada ana… https://t.co/IO25lYgv06

j0llqmn
RT @hafizulhkm: Hidup ni simple n mudah je sebenarnye tapi buat minit mesyuarat suara bersepah sepah yg buat jadi complicated

hafizulhkm
Hidup ni simple n mudah je sebenarnye tapi buat minit mesyuarat suara bersepah sepah yg buat jadi complicated

yysella
RT @yysella: MAKEUP STORAGE lagi😂 For those yang dah tak tahu nak letak mana makeup korang tu , daripada bersepah sepah baik korang beli b…

faainyusni
Patu bersepah sepah atas katil. Balik nanti la kemas. End up letak dalam bakul 👻🤦🏽‍♀️ https://t.co/TsVFPxqJoJ

mgtmuhdnjb_
RT @DivaAATersohor: DUTA LUBANG FOOKEY ! 🖕🖕🖕 ORG JADIK DUTA ? MUKA BERSEPAH SEPAH KAT BILL BOARD SEPJG HIGHWAY ? YG KO ? MUKA BERSEPAH SEPA…

erid_amaro
RT @DivaAATersohor: DUTA LUBANG FOOKEY ! 🖕🖕🖕 ORG JADIK DUTA ? MUKA BERSEPAH SEPAH KAT BILL BOARD SEPJG HIGHWAY ? YG KO ? MUKA BERSEPAH SEPA…

DivaAATersohor
DUTA LUBANG FOOKEY ! 🖕🖕🖕 ORG JADIK DUTA ? MUKA BERSEPAH SEPAH KAT BILL BOARD SEPJG HIGHWAY ? YG KO ? MUKA BERSEPAH… https://t.co/dvSYqAxbAO

muhdizzueddin
wujud lagi mak bapak jenis tak reti ajar anak anak makan tak bersepah. mak bapak pun makan bersepah, sedih betul te… https://t.co/HUDocbWgJS



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2020