Pengertian dan maksud dari basuh meja - KBBI AKATEL 12 Desember 2019

Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan (daring/online)
.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Cari kata

 
Kata Kata & Deskripsi
 

Frasa Terbaru

 basuh meja pembasuh balai
 Ulasan Tambahan untuk definisi dari kata  basuh meja:
 
Aplikasi SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) dari nama kamu basuh meja
| Aplikasi Text to MD5 untuk nilai namamu basuh meja
| Aplikasi Password Rating Hash dalam bentuk nama Andabasuh meja
notnrd
Wait. So aku bangun basuh muka gosok gigi. Jalan kaki tak naik shuttle nk tunggu memang tak sempat. Aku jalan laju.… https://t.co/hC42Vj1A1b

azminzainuddin
RT @puteriiifarahhh: 🏠 Fully furnished : -katil single -bantal -almari kain -kipas siling -Astro Njoi -mesin basuh -peti sejuk -alatan mema…

puteriiifarahhh
🏠 Fully furnished : -katil single -bantal -almari kain -kipas siling -Astro Njoi -mesin basuh -peti sejuk -alatan m… https://t.co/Xe4vvmh0Yk

rabbani5939
Lengkap dgn dapur, mesin basuh, katil, meja

a_tenjyha
✨SEWA RUMAH HANYA RM120 ( tidak termasuk bil air/electriK ) ✨ 2 ORANG LAGI HOUSEMATE DIPERLUKAN ✨ 5 MINIT SAHAJA KE… https://t.co/gw3iNUdtRV

anifourone
lepastu jenis yang tinggal sampah atas meja kantin dekat sekolah ni pun satu. bangun pergi sink boleh pula basuh ta… https://t.co/J8iTwsBUfM

sazalona
Haissyyy budak rumah nii..kalau nak basuh baju then kau nak tido,sila laa letak bakul kosong dekat depan mesin..so… https://t.co/6h1bmhD5fe

NzNajah
Kelengkapan yang ada: 🌻 Katil 🌻 Dapur gas + tong gas 🌻 Meja makan 🌻 Mesin basuh 🌻Peti ais 🌻Rak dapur 🌻 Rak kasut… https://t.co/xjBYO69Tl3

HanZana92
@chanduckies Huargh I tengok skz sambil kemas meja makan 😭 termasuk pula, yang seblah tu adoiii kalau basuh.. Masuk air kat dalam tu kang😭

Lailatool_Sari
Lepas tu lepas masak, dh xyah fikir nak kemas dapur, nk basuh pinggan, nak kemas meja bagai. Pastu xde nk fikir lep… https://t.co/r7rlBLSFw4

SyakirinNorjaya
RT @wtfsushit: RUMAH UNTUK DISEWA.. MUTIARA KONDOMINIUM (belakang Politeknik Seberang Perai) ✋🏻mencari pelajar (PEREMPUAN MELAYU SAHAJA)…

Helmy_LOL
Mcd staff ni terlebih rajin dah kenapa, air aku baru minum seteguk and sundae baru makan sesudu, aku pergi basuh ta… https://t.co/OLnivJL27O

1raaaaa
RT @wtfsushit: RUMAH UNTUK DISEWA.. MUTIARA KONDOMINIUM (belakang Politeknik Seberang Perai) ✋🏻mencari pelajar (PEREMPUAN MELAYU SAHAJA)…

ainshayangg
Ofkos tv hahaha sebab dulu masa aku kerja almost semua kelengkapan rumah aku dah beli sikit². Peti, mesin basuh, me… https://t.co/ploy5wNKa2

afahhhhhhhhh
RT @syzmn2: “Aisyahhhhhhhhhhhhh basuh pinggan sapu rumah angkat kain basuh berak adik kemas katil lap meja” https://t.co/rfoUoNKxWn



Kembali

Tentang KBBI AKATEL

Kamus Besar Bahasa Indonesia yang dikenal dengan sebutan KBBI terbit pertama 28 Oktober 1988 saat Pembukaan Kongres V Bahasa Indonesia. Sejak itu kamus tersebut telah menjadi sumber rujukan yang dipercaya baik di kalangan pengguna di dalam maupun di luar negeri. Setiap ada permasalahan tentang kata, KBBI selalu dianggap sebagai jalan keluar penyelesaiannya. Selain muatan isi, KBBI memang disusun tidak sekadar sebagai sumber rujukan, tetapi menjadi sumber penggalian ilmu pengetahuan, teknologi, dan seni, serta peradaban Indonesia. Oleh karena itu, rujukan tersebut kemudian semakin mengakar di dalam kehidupan berbahasa Indonesia walaupun upaya penyempurnaan isi tidak selamanya mengimbangi perkembangan kosakata bahasa Indonesia.

KBBI AKATEL ini merupakan upaya dari Akademi Telkom Jakarta untuk menyediakan kemudahan akses terhadap Kamus Besar Bahasa Indonesia di mana pun, kapan pun, dan siapa pun selama dapat memanfaatkan jaringan teknologi informasi dan komunikasi. Hal ini dilakukan untuk melaksanakan salah satu misi Akademi Telkom Jakarta dalam bidang telekomunikasi atau ICT ( Information and Communications Technology ).

Pangkalan data (database) KBBI AKATEL ini diambil dari KBBI edisi III. Pemutakhiran dan penyempurnaan isi KBBI AKATEL yang akan mengambil KBBI edisi IV sedang dilakukan tahun 2016 ini. Tampilan antarmuka KBBI AKATEL sengaja didesain dalam bentuk sederhana agar pengguna dapat dengan mudah dan cepat mengaksesnya.

Saran dan kritik Anda dapat dikirimkan kepada kami di ✉ .

Jakarta, 17 Agustus 2015



Admin KBBI AKATEL - サントグナワン

Cara Penggunaan KBBI AKATEL

Cara menggunakan KBBI AKATEL ini sangat mudah. Anda dapat mencari kata atau frasa dengan cara mengetikkan pada kolom Cari kata yang tersedia. Jika ditemukan, maka hasilnya akan ditampilkan pada halaman hasil pencarian.

Penyangkalan KBBI AKATEL

Kamus telah diupayakan dihadirkan dengan sebaik mungkin, namun tidak ada jaminan apapun mengenai keakuratan dan kebenaran data. Anda dapat menggunakan website ini secara gratis sebagai referensi.

Sumber data dan referensi KBBI AKATEL

Data KBBI yang ada dalam website ini dirangkum dari situs KBBI Pusat Bahasa dan KBBI versi III (edisi ketiga).








KBBI Akatel 0.24 (update 2018) - Sitemap KBBI - Copyright © 2015 - 2019